1 Ekim 2010 Cuma

Okulu çay bahçesine çevirdiler

Avcılar Anadolu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okul yönetimi ‘okulun ihtiyaçlarını karşılamak için’ okulun bahçesini çay bahçesi yaptı.
Milli Eğitim Müdürlüklerinden maddi kaynak alamayan okul yönetimleri bu gerekçeyle okullarda ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Okulun bahçesini okul saatleri dışında otoparka çevirmek, öğrencilerin diplomalarını satmak, kayıtlar sırasında zorla bağış almak, yazlık bölgelerdeki kimi okulları yazın otele çevirmek, her sene okul kıyafetini değiştirip öğrencilere kıyafet satmak gibi yöntemler sıkça karşılaştığımız para kazanma yollarının bazıları.
Bu örneğimizde ise ilçenin en işlek bölgesinde, Avcılar Metrobüs İstasyonu yanında bulunan Avcılar Anadolu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okul yönetimi ‘çareyi’ okul bahçesinin içine okul dışındaki insanlara hizmet veren bir çay bahçesi kurmakta bulmuş.
Daha ne gibi yöntemlerle karşılaşırız, bilmiyoruz; ama okul yönetimlerinin yaratıcılıklarıyla yarışmak değilse de derdimiz birkaç öneride bulunmak isteriz: İnternet laboratuvarı varsa “internet kafeye” veya “play station kafeye” dönüştürebilirsiniz. Sınıfları ofis olarak kiralamak da gelir getirecek bir fikir olabilir. Okulu otele dönüştürebildiğiniz gibi bahçeye yarı olimpik yüzme havuzu da yaptırabilirsiniz. Kazan dairesi varsa hamuru ve kıymayı getirene lahmacun pişirebilirsiniz.
“Yok, daha neler” demeyin! Yakında Liselilerin Köşesi’nde yaşanmış bu tür örneklerle karşılaşabilirsiniz. Piyasacılık eğitimi bitirir; ama yaratıcılığı geliştirir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder