1 Ekim 2010 Cuma

Evrim karşıtı okul: Üsküdar Lisesi

Üsküdar Lisesi internet sitesinde yer alan 'okudukça' bölümünde 'Evrim Çıkmaz Sokağı Mutasyon', 'Evrim İnancındaki Boşluklar Ara Fosil Çıkmazları' ve 'Kas kasılmasındaki mucize' gibi bilim karşıtı yazılar bilimsel makale olarak öğrencilere okutuluyor.
Üsküdar Lisesi'nin resmi internet sitesinde yer alan “okudukça” bölümünde evrim karşıtı yazılar öğrencilerin okuması için yayınlanıyor.
“Evrim çıkmaz sokağı mutasyon” makalesinde mutasyonun evrim açısından çok önemli değişimlere yol açmadığı belirtilirken, tersi durumda yani büyük değişimlerde ise canlının bir “felaketle” ya da “yıkımla” karşılaşabileceği yazıyor. Aynı makalede mutasyonun iki canlı türü arasındaki farklılıklar nedeniyle imkansız olduğu ve bunun olabilmesi için canlı türleri arasında kimi benzerliklerin mutlaka olması gerektiği belirtiliyor.
Balığın solungacı, kurbağa akciğerine veya bir kertenkelenin bacağı, kuş kanadına ve karada yürüyen bir memelinin ayakları, yüzgece dönüşebilir gibi evrimcilerin iddialarının bilimsel olarak herhangi bir doğruluğunun olmadığını aktaran yazı, bu canlı türlerinin mutasyon geçirmeleri halinde mükemmelliklerini ve canlı yaşam için gerekli olan fonksiyonlarını da kaybedeceklerini bilimsel bir veri olarak sunmaya çalışıyor.
Evrim kuramını savunan bilim adamlarına göre ise mutasyonun evrim açısından hem önemli hem de önemsiz kimi değişimlere yol açabileceği söylenirken, mutasyonun canlı varlıklar için ölümcül veya canlı fonksiyonlarının kaybolması gibi ciddi zararlara yol açmadığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Bunun yanında mutasyonun sadece iki farklı tür arasındaki geçiş aşaması olarak ele alınması makalenin veya yazarının mutasyon hakkındaki bilgisinin eksik olduğunu gösteriyor; çünkü mutasyonun sadece iki farklı tür arasındaki geçiş ya da evrim aşaması olmadığı aynı zamanda mutasyonun aynı canlı türleri arasındaki geçişi de sağlayan bir aşama olduğu bilimsel bulgularla desteklenen kanıtlara sahip.
Fosiller“Evrim inancındaki boşluklar ara fosil çıkmazları-2” makalesinde ise türler arasındaki geçişlerin ya da nesli tükenen canlıların evrim geçirmediklerine dair en iyi örneklerin fosil kalıntılarının bulunmaması olarak gösteren yazar, ayrıca iki tür arasındaki bedensel farklar yani kol, bacak, göz arasındaki farklar nedeniyle hem geçişin ve bu arada evrimin olamayacağını dolaysıyla bunlara ait fosillerin bulunmamasının bir kanıt olarak gösterilebileceğini belirtiyor. İddialarını daha ileri götüren yazar doğada şimdiye kadar evrime kanıt olarak sunulabilecek bir fosil örneğinin olmadığını yazıyor.
Oysa yazarın aksine doğada binlerce yıl öncesine ait canlı fosili bulunurken, evrimin halen devam ettiğini gösteren fosillere rastlamak mümkün. Bu konuda oluşturulmuş bir fosil kitabı da bulunmakta.
Evrim karşıtı yazarBölümde yazıları yayınlanan makale yazarı Prof. Dr. Arif Sarsılmaz. “Evrim çıkmaz sokağı mutasyon” yazarı olan Prof. Dr. Arif Sarsılmaz hakkında araştırma yapıldığında yazarın başka sitelerde de benzer yazılarının olduğu görülüyor. Özellikle evrim karşıtı sitelerde başka makalelerini de okumak mümkün… Ortaöğretim kurumlarında bilim karşıtı bir kişinin yazılarının öğrencilere tavsiye edilmesinin yanı sıra okulun web sitesine de konulması eğitim kurumlarının ne hale geldiğini gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder