12 Ekim 2010 Salı

Livorno taraftarı işgalcilere saygı duymuyor

Livorno ve Empoli taraftarları Afganistan’da ölen işgalci İtalyan askerler için saygı duruşunda bulunmayınca, İtalya Futbol Federasyonu tarafından kulüplere toplam 20 bin Avro ceza kesildi. Livorno, daha önce de, Nasıriye’de direnişçilerle savaşan İtalyan askerlerine karşı Iraklıların yanında yer almıştı.

Livorno taraftarları yine direnişin safında yer aldı. Afganistan’ da öldürülen İtalyan askerleri için geçtiğimiz hafta tüm spor müsabakalarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararı alınan İtalya liglerinde, Livorno ve Empoli maçında takımların taraftarları saygı duruşunda bulunmayarak tezahürata devam ettiler. İtalya Futbol Federasyonu taraftarların tavrını cezalandırarak Livorno’ya 15 bin, Empoli’ ye ise 5 bin Avro para cezası kesti.

"On, yüz, bin Nasıriye"
En kitlesel endüstriyel futbol karşıtı ve anti-faşist taraftar topluluğu olan Livorno taraftarları, benzer bir eylemi daha önce de gerçekleştirmişti. Kasım 2003'te Irak'ta Nasıriye kentinde konuşlandırılan İtalyan askerlerine düzenlenen saldırıda 17'si asker 19 İtalyan ölmüştü. Bu olay, 2.Dünya savaşından beri İtalya'nın yaşadığı en büyük askeri kayıp olarak tarihe geçerken, takip eden hafta oynanan lig maçlarında İtalyan askerleri için saygı duruşunda bulunulduğu sırada Livorno'da "on, yüz, bin Nasıriye" tezahüratları yükselmişti. Livorno bu sene Seri B liginde yer alıyor. Geçen sene Serie A’ya yükseldiklerinde taraftarlar, Berlusconi’nin kentteki parti bürosuna molotof kokteyli atmışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder