13 Aralık 2010 Pazartesi

Şimşek: Emekli maaşları çok yüksek, bu çılgınlık!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “çılgınca” bir açıklama yaptı: “Bazı emekliler son maaşlarının yüzde 106’sına kadar maaş alıyor. Bir çılgınlıktır.”

Türkiye’yi ziyaret eden bir grup yabancı gazeteciyle görüşen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bazı emekliler son maaşlarının yüzde 106’sına kadar maaş alıyor. Bir çılgınlıktır. Türkiye’de bu yıl, çalışanlar, 50 yaşında emekli olabiliyor. Bu ülkenin yaptığı büyük hatalardan biridir” dedi.

Türk ekonomisinin temel göstergelerinin sağlam olduğunu, tek “dikenli” konunun ise cari açık olduğunu söyleyen Şimşek, “Sosyal güvenlik, genel sağlık sigortası olmayan Çin gibi değiliz. Bazı Türk emeklileri son maaşlarının yüzde 106’sına kadar maaş alıyor. Bir çılgınlıktır. Ortalama yaşı 44 olan 9.5 milyon emeklimiz var. Türkiye’de bu yıl, çalışanlar, 50 yaşında emekli olabiliyor. Bundan hiç gurur duymuyorum. Bu ülkenin yaptığı büyük hatalardan biridir” değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, “Büyümeye devam edeceğiz ancak şimdiye kadar gibi değil çünkü her yıl yüzde 8 büyüme lüksümüz yok. Yapabilirdik çünkü bunun için gerekli iştahımız, irademiz, dinamik ve genç bir nüfusumuz var ancak yeterli tasarruflarımız yok. Ne zaman hızla büyürsek dış finansmanın elinde oluyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder