1 Şubat 2011 Salı

İsrailli komünistler Mısır bayrakları taşıdı

İsrail, Mısır'daki müttefiki Hüsnü Mübarek'in devrilmesi karşısında paniğe kapılmış durumda. Cumartesi günü İsrail'in Jaffa, Nasıra, Şemafr, Sakhnin, Küfr Yassif gibi farklı bölgelerinde bir araya gelen komünistler ve ilericiler ise, Mısır halkına destek verdiler.

Jaffa'da Araplar ve Yahudiler, bölgelerindeki İsrail yerleşimlerini protesto etmek için biraraya geldiler. Ancak gösteriye katılanların yanlarında Filistin ve İsrail bayrakları taşıdıkları ve Mısır halkı ile dayanışma duygularını dile
getirdikleri görüldü.

Eski bir siyasi hükümlü olan, Hadaş (Barış ve Eşitlik için Demokratik Cephe-İsrail Komünist Partisi) üyesi Matan Kaminer, gösterilerde Mısır bayrağı taşıyanlardan biriydi. Kaminer, "Mısır halkından ayağa kalkmak konusunda öğreneceklerimiz var. Belki bu şekilde başarabiliriz" diye konuştu. Bir başka protestocu Said M., ise "Hem Mısır'da hem de İsrail'de halk sürekli aynı şekilde, sistemli bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Mısır halkının çürümüş rejime karşı mücadelesini destekliyoruz" dedi.

Hadaş'ın İsrail parlamentosu Knesset'teki temsilcilerinden Dov Khenin, ise şöyle konuştu: "Buraya ırkçılığa ve yerleşimlere açık bir şekilde hayır demek için geldik. Adalet ve eşitlik, ırkçılığı ve yerleşimcileri yenecek. Bugün ayrıca, Mısırlı işçilerin ve gençlerin Mübarek rejimine karşı ve demokrasi ile sosyal adalet için mücadelerine desteğimizi iletiyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder