6 Kasım 2010 Cumartesi

F.Bahçe Barça'yı aciz bıraktı

El Mundo Deportivo, “Fenerbahçe Ülker karşısında güçsüz ve aciz kaldılar” derken Sport, “Layık olunan bir yenilgi” yorumunu yaptı.
BASKETBOLDA son Euroleague şampiyonu Regal Barcelona’yı kendi sahasında deviren Fenerbahçe Ülker, İspanya’yı adeta salladı. Ocak 2008’den bu yana süre gelen Avrupa Ligi grup maçlarında sahasındaki yenilmezlik unvanını F.Bahçe Ülker karşısında kaybeden Barcelona ağır eleştire hedef olurken F.Bahçe Ülker göklere çıkarıldı. İşte İspanyol basınının yorumları...Şampiyona ilk uyarı- El Mundo Deportivo: Şampiyona ilk uyarı. Bordo mavililere mesaj çok açık: Bu sezon şampiyonluğa ulaşmak çok zor olacak. Barça, F.Bahçe karşısında güçsüz ve aciz kaldı. Türkler daha üstündü.Layık olunan yenilgi- Sport: Layık olunan bir yenilgi. Barça, Avrupa Ligi şampiyonu olduktan sonraki ilk yenilgisini aldı. Bir yenilgi belki çok fazla şey değiştirmez ama bu olay Barça’da bir dönemin sonu ve yeni başlangıç olmalı.Fenerbahçe istilası- Marca: Barça tam takım düşüyor. Fenerbahçe, salonu istila ediyor. 13 sayı atan Ukiç, Katalan takımının mağlubiyetinde başrolü oynadı. Türkler çok rahat sayılar buldu.Dahi Ukiç kazandırdı- As: Dahi Ukiç’li Fenerbahçe, Regal Barça’ya karşı kazanıyor. Çok iyi oynadı. Maçın ritmini değiştirdi ve Barcelona’ya ağır bir darbe indirdi.
BARCELONA ZAFERİ İÇİN NE DEDİLER?
Semih ÖZSOY (F.Bahçe Basketbol Şube Sorumlusu)
Hedefimiz Final Four
Her branşta yapılanma sürecini tamamladık. Başkanımızın dediği gibi hedefimiz Final Four. Siena maçı daha da önemli. Taraftarımızla birlikte bütünleşip bu maçı kazanmalıyız. Antrenörümüz Spahija kendini kanıtlamış çok iyi bir koç.
Aydın ÖRS (F.Bahçe Ülker Genel Direktörü)
Kaybetsek yazık olurdu
SPAHİJA ve oyuncularla bu maça çok iyi hazırlandık. Kaybetseydik çok yazık olacaktı. Geçen yılın Avrupa şampiyonunu 61 sayıda tutabilmek çok önemli. Bu takımın neler yapabileceğini gösterdik. Siena maçı büyük önem kazandı.
Ömer ONAN (F.Bahçe Ülker takım kaptanı)
Bakış açısı değişti
THY Avrupa Ligi’nin en iyi takımını iyi bir oyunla geçerek kazandık. Ne kadar ciddi bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Ciddi takımlar statüsüne girdiğiniz zaman hakemlerin de size bakış açısı değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder