21 Ocak 2011 Cuma

Magandalar iki genç kızı öldürdü


Üniversite öğrencisi iki genç kızın bulunduğu araç, başka bir otomobil sıkıştırınca şarampole uçtu. Genç kızlar kurtarılamadı.

İki genç kız, trafik magandası kurbanı

Burçak üstüne gelen araçtan kaçmak istedi ama takla atıp savruldu. Arkadaşı Güldal ile birlikte yaşamlarını yitirdiler.

Işık Üniversitesi Enformasyon Teknolojileri Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencisi, her ikisi de 21 yaşında olan Burçak Ketenci ile Güldal İstanbullu, önceki gün ders çıkışı evlerine gitmek için yola çıktı. Burçak Ketenci'nin kullandığı otomobil, Ümraniye-Şile Otoyolu Çekmeköy ayrımına geldiğinde plakası alınamayan bir otomobil sıkıştırdı. Burçak direksiyon hakimiyetini kaybetti ve otomobil, önünde giden minibüse arkadan çarptı. Takla atmaya başlayan otomobil, şarampole yuvarlandı. Sıkıştıkları otomobilden çıkartılan Burçak Ketenci olay yerinde hayatını kaybederken, Güldal İstanbullu, ÜmraniyeDelet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen o da kurtarılamadı. Biricik kızının ölümüyle yıkılan Güldal'ın annesi Rahşan İstanbullu, kızının matematik dalında çok başarılı bir öğrenci olduğunu, uzak yol kaptanı olan eşini 1994 yılında akciğer kanserinden kaybettiğini anlattı.

"Şikayetçi olacağız"
Kızının hayatını kaybettiği kavşakta sürekli ölümlü kazaların yaşandığını belirten acılı anne, Karayolları hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi. Kızının Özel Kalamış Lisesi'nde öğrenciyken TÜBİTAK'taki yarışmalara girdiğini ve çok sayıdaderece alıp, ilk onda yarıştığını kaydeden anne Rahşan İstanbullu, "Kızım bana babasının bıraktığı en değerli mirastı. Babasını kendisi dokuz yaşındayken akciğer kanserinden kaybettik. Babası öldüğünde büyük şok yaşamıştı. Hayallerinde hep icatlar yaparak matematik dalında büyük bir isim olmak vardı" diye gözyaşı döktü. Burçak'ın amcası Osman Ketenci de kazanın meydana geldiği kavşağın hatalı olduğunu belirterek, "Burada sürekli ölümlü kazalar meydana geliyor. Karayolları hakkında yasal işlem başlattıracağız" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder