4 Ağustos 2010 Çarşamba

'Dahi çocuk' Harvard'da pastırma-sucuk satıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül'ün nasıl bir birikimle Harvard'ı kazandığı ortaya çıktı. Oğul Gül, üniversiteye başlar başlamaz e-ticarette yeni bir hamle yaparak "memlekettengelsin.com" sitesi ile pastırma-sucuk "işine girdi".
Harvard üniversitesini kazanmasının ardından "dahi çocuk" denilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül 15 yaşında başladığı ticarette emin adımlarla ilerliyor. 18 yaşını doldurur doldurmaz şirket müdürü oluveren oğul Gül, "memlekettengelsin.com" adlı site ile memleketi Kayseri'den büyük kentlere pastırma, sucuk, mantı, peynir gibi ürünler satmaya başladı.
Radikal gazetesinden Nuriye Doğu'nun haberine göre, daha önceden 'adresimegelsin.com' sitesi ile yöresel gıdaları internet yolu ile büyük kentlere pazarlama işini yapan oğul Gül, 'memlekettengelsin.com' sitesi ile bu alanda yeni bir girişim başlattı. Şirketin genel müdürü olduğu belirtilen Bahadır Turanlı, “Hem ‘adresimegelsin.com’da hem de gezdiğimiz illerde müşterilerin yöresel gıdalara olan ilgisini gördük. Bunun üzerine bu siteyi kurduk” dedi.
Memleket hasreti çekenlere...Sitede şu anda 200’e yakın ürün sattıklarını söyleyen Turanlı, "daha çok büyükşehirlerde memleket hasreti çekenlerden sipariş aldıklarını ve sitenin insanların doğal ve yöresel gıda ihtiyaçlarına cevap verdiğini" belirtti.
Turanlı ayrıca, “Müşterinin ilgisinden memnunuz. Ama henüz yeni bir girişim olduğundan büyümeye çok müsait. İlgi her geçen gün artıyor. Hedefimiz yakın bir zamanda 81 ile yayılmak” dedi.
Emre Gül, daha önce de Ankara’da ardı ardına açılan dev alışveriş merkezlerindeki ‘bardak içinde soslu haşlanmış mısır satışı’ işiyle de gündeme gelmişti.
AKP'li bakan ve milletvekillerinin çocukları en yaşta kurdukları şirketler ve kazandıkları büyük paralarla dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder