16 Mayıs 2011 Pazartesi

Tacizciye hapis!

Sokakta tacize uğradı ama işin peşini bırakmadı. Mahkeme örnek kararında vücut dokunulmazlığını ihlal ve gezinti özgürlüğünü kısıtlamaktan 3 yıl ceza verdi. Hakim, örnek gerekçesinde "şehir magandaları yüzünden kadının gezinti özgürlüğünün kısıtlandığına" dikkat çekti.
İSTANBUL - S. Ü. isimli kadın, saat 20.30 sıralarında Taksim’e gitmek için Halaskargazi Caddesi üzerinde taksi beklemeye başladı. Bu sırada alkollü olan O.Ü., yanında iki arkadaşı ile yol kenarında durdurduğu taksiye binmek üzere olan S.Ü.’ye yaklaşarak taksinin kapısını itti ve binmesini engelledi.

Tacizci, genç kadının kalçasını sıktı. Genç kadın polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen motosikletli polisler tarafından yakalanan O.Ü., gözaltına alındı. S.Ü.’nün şikâyetçi olması üzerine O.Ü. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 102. maddesinde yer alan "vücut dokunulmazlığını ihlal" suçundan dava açıldı.

ALT SINIRDAN CEZA VERİLMEDİ
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan O.Ü. duruşmada savunmasını "Aldığım aşırı alkolün etkisi ile kayıp düşerken S.Ü.’ye tutunmak zorunda kaldım" sözleri ile yaptı.

Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi de sanık O.Ü., TCK’nin ilgili maddesi uyarınca cezanın alt sınırı olan 2 yıl yerine, 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Gerekçeli kararda "Sanığın davranışı kadınların gezinti özgürlüğü açısından ciddi risk yaratmaktadır" denildi. Mahkeme iyi hal indirimi yapmazken sanığa alt sınırı olan 2 yıl yerine 3 yıl hapis verdi. Bu nedenle sanığın suçu ertelenemedi ve adli para cezasına çevrilemedi.

Hawking'ten şok cennet yorumu

"Büyük Tasarım" kitabı çok tartışılan bilimadamı Stephen Hawking cennet hakkında çok tartışalacak yorumlar yaptı.

İngiliz evren bilimci Stephen Hawking (69), kendi kozmos vizyonunda cennet için yer olmadığını, "cennetin bir mit" olduğunu söyledi.

Hawking, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan söyleşisinde, insan beynini, bileşenleri iflas edince çalışmayacak bir bilgisayara benzeterek, "Bozulmuş bilgisayarlar için yaşamdan sonra ya da cennet diye birşey yoktur; bu, karanlıktan korkan insanlar için bir peri masalıdır" dedi.

1960'ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan ve motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Stephen Hawking, ölmekten korkmadığını ve son 49 yıldır erken ölümü bekleyerek yaşadığını belirtirken, "Ölmek için acelem yok. Öncelikle yapmak istediğim çok şey var" diye konuştu.

Stephen Hawking, 2010 yılında piyasaya çıkan "Büyük Tasarım" adlı kitabında, evrenin yaradılışını açıklamak için ilahi bir güce ihtiyaç olmadığını iddia ediyor.